SÜREÇ

Web tasarım süreci diğer iletişim süreçlerinden farklı değildir. Yaratıcı bir özet, halkla ilişkiler planı, iletişim planı veya yeni bir ürün geliştirmeyi biliyorsanız, aşamalar çok tanıdık gelecektir. Web tasarım sürecinin aşamaları aşağıdaki adımları içerir.

  • 01

    Proje Tanımı

  • 02

    Proje Kapsamı

  • 03

    Tel Çerçeveler ve Site Mimarisi

  • 04

    Görsel Tasarım

  • 05

    Site Geliştirmek

  • 06

    Saha Testleri

  • 07

    Başlatmak

  • 08

    Saha Bakımı

01 Proje TanımıKuruluşların, paydaşlara konulardaki konumlarını iletmeleri ve kitleleri ürün ve hizmetlerinden haberdar etmeleri gerekmektedir. Çoğu zaman, bir Web sitesi gibi iletişim ihtiyacı, stratejik yön değişikliği veya yeni bir teklifle tetiklenir. Sitenin varlığının uzmanliklarini ve neyi başarması gerektiğini belirlemek sürecin ilk adımıdır. Projenin başlangıcında belirlenen amaç ve hedefler, navigasyonda kullanılan site yapısı ve adlandırma kurallarından sitenin görsel tasarımına kadar gelecekteki tüm kararları bildirir. Tanımlama sürecinin ilk adımı, kurumun paydaşlarıyla görüşmek sitenin stratejik hedefleri, temel kitle ihtiyaçlarını anlamak ve önemli rakipleri belirlemek. Tanımlama adımının amacı, örgütün stratejik hedefleri ile doğrudan ilişkili olan üç ölçülebilir anahtar sonucu belirlemektir. Bu adımdaki zorluk, hedef sayısını sınırlamaktır. Çoğu kuruluş, ne yapılacağını bildiklerinden daha fazla hedefe sahip olacak ve her departman, bireysel birimlerinin hedeflerinin en önemli olduğuna inanıyor. Organizasyonel hedeflere odaklanabilmek, siteyi geliştirmeyi kolaylaştıracak ve nihai ürünü daha etkili hale getirecektir.

  • Proje: Projenin genel bakışını, organizasyonun arka planını, kuruluşun içinde bulunduğu ortamı, kuruluşun hizmet verdiği kişileri ve izleyicilerine sağladığı benzersiz değeri özetlemektedir .
  • Hedefler: Sitenin gerçekleştirmesi gereken iki veya üç spesifik ölçülebilir hedef nedir? Net hedefler, Web ekibine en çok neyin etkili olacağını odaklama ve kuruluşu ileriye taşıma olanağı verir.
  • Hedef Kitleler: Kuruluşun belirtilen hedeflerine ulaşmasına kim yardımcı olacak? Çoğu kuruluş birden fazla kuruluşla (müşteriler, paydaşlar, iç kitle, tedarikçiler, ortaklar, hissedarlar ve / veya devlet kurumları gibi) konuşur. Kitle profilleri, demografik bilgileri, psikografik bilgileri, marka algılarını, kitle ihtiyaçlarını, çevrimiçi hedefleri ve rutin olarak gerçekleştirilen görevleri içerir.
  • Mesajlar: Ana kitleleri çeken ve organizasyona katılmaya teşvik eden anahtar mesajlar nelerdir? Kuruluşu akranlarından ayırt etmeye yardımcı olan önemli marka mesajları nelerdir?
  • Rekabet: Hedef kitlenize benzer teklifler sunan rakip kuruluşlar kimlerdir? Görsel marka bilinci oluşturma, mesajlaşma, navigasyon, harekete geçirici mesajlar ve önemli farklılaştırıcılar göz önünde bulundurularak rekabetçi organizasyonların Web sitelerine genel bir bakış ekleyin.

02 Proje Kapsamı: Projenin kapsamını tanımlamak kritik bir adımdır. Web projeleri ile ilgili en yaygın hayal kırıklıklarından biri kapsam tanımlamasıdır. Belirli zaman çizelgeleriyle birlikte belirli faaliyetleri ve çıktıları özetleyen iyi tanımlanmış bir proje kapsam planı oluşturarak müşterileriniz için beklentileri açıkça belirleyebileceksiniz. Web projelerini izlemenin en yaygın yollarından biri Gantt şeması kullanmaktır. Bir Gantt şeması yalnızca büyük etkinlikleri değil, aynı zamanda her bir etkinlik ve başlangıç ​​ve bitiş tarihleriyle ilişkili görevleri de özetlemektedir. Gantt şeması, ekip için her bir adımın zaman aralığını ve adımlar arasındaki bağımlılıkları gösteren görsel bir referans sağlar. Gantt şeması ayrıca Web ekibi ile müşteri arasında (dış müşteri veya sadece patronunuz olabilir) hesap verebilirlik yaratır, müşteriye ve ekibe, teslimat planının notlarına isabet eden herkese bağlı olduğunu bildirmek; Birisi bir günü bir tarihi kaçırırsa, program bir gün kayar.

03 Tel Çerçeveler ve Site Mimarisi: Site mimarisi, sayfaların site haritasını ve tel çerçevelerini içerir. Site haritası oluşturmak, sitedeki tüm önemli sayfaları dikkate almanızı, birbirleriyle ilişkilerini göstermenizi ve genel navigasyonun nasıl yapılandırılması gerektiğini tanımlamanızı sağlar. Tel çerçeveler, her sayfada görünecek içeriğin ayrıntılı bir görünümünü sağlar. Herhangi bir gerçek tasarım öğesi göstermese de, tel çerçeveler sayfadaki içerik hiyerarşisini tanımlamak için bir kılavuz sağlar.

04 Görsel Tasarım: Site planı, site haritası ve tel çerçevelerin oluşturulmasıyla tanımlandıktan sonra, bir sonraki adım görsel bir stil oluşturmaktır. Genel görsel stil büyük olasılıkla kuruluşun görsel markası tarafından belirlenecektir; amaç, Web'i kuruluşun iletişiminin diğer tüm biçimlerine bağlamaktır. Tasarımcılar kilit marka algısal fikirlerini tasarım içinde görsel olarak aktarmak isteyeceğinden, kuruluşun markası sürecin bu bölümünde önemli bir rol oynamaktadır.

05 Site Geliştirmek: Onaylanan tasarımlarla, sayfaların tasarımını etmenin, yeni içerik geliştirmenin ve eski içeriği hassaslaştırmanın, sitede görünecek videolar, slayt gösterileri, podcast'ler ve diğer medyaların yanı sıra HTML ve CSS oluşturmaya başlama zamanı site.

06 Saha Testleri: Site başlatılmadan önce, yalnızca dahili kitlelerin ve bağlantıyı paylaştığınız herkesin görüntüleyebileceği bir üretim sunucusuna yerleştirilecektir. Sitenin test edilmesi kritik öneme sahiptir çünkü kaçınılmaz olarak site yayınlanmadan önce çözülmesi gereken sorunlar olacaktır. Bir markayı düzgün çalışmayan veya yazım hataları veya bozuk tasarım öğeleri olan bir siteden daha fazla aşındıran hiçbir şey yoktur. Bu aşamada, kesintilerin olup olmadığını ve nerede olduğunu görmek için sitenin birden fazla tarayıcıda (Firefox, Safari, Internet Explorer) ve birden çok cihazda (dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve mobil) incelenmesi gerekir.

07 Başlatmak: Büyük gün. Siteyi test ettiniz, proje paydaşları tarafından incelenip onaylandınız ve lansman için hazırsınız. Ancak site başlatıldıktan sonra proje bitmedi - yeni siteye adapte olan kullanıcıların geri bildirimlerini ele almaya hazır olmalısınız. Sitede, bozuk bağlantıları düzeltme, kopyayı düzenleme ve ayarlamalar yapma gibi bazı anında değişiklikler yapmayı bekleyin. Web, saatlik değil de günlük olarak değişen akışkan bir ortamdır - değişim kaçınılmazdır.

08 Saha Bakımı: Web siteleri yaşayan, nefes alan kişilerdir ve sürekli bakım ve bakıma ihtiyaç duyarlar. İçeriğin güncellenmesi, arka uçta değişiklik yapılması ve kopuk bağlantıların düzeltilmesi bir günlük işte. Tüm bu aşamalar Web tasarım süreci için kritik öneme sahiptir. Ancak süreçten geçen iş parçacığı stratejidir: bir hedefe ulaşma, örgütü ileriye taşıma, rekabetçi bir ortamda başarılı olma arzusu. Stratejinin ne olduğuna, nasıl formüle edildiğine ve Web'e nasıl tercüme edildiğine bakalım.